Irma Pouw –   Een leven lang hrm

Irma Pouw

Ik ben mijn leven lang werkzaam in dit vakgebied. Het ondernemerschap als hr-professional is de kroon op mijn loopbaan die in 1986 begon bij Connexxion Haarlem, als medewerker personeelszaken. Het vak heeft mij niet meer losgelaten en in de jaren die volgden heb ik kennisgemaakt met alle facetten van dit eindeloze vakgebied bij organisaties zoals Luchthaven Schiphol, Europeesche Verzekeringen, Hogeschool Holland, Woning Corporatie de Dageraad, Gemeente Heemstede, Canon Nederland en nog meer. Daarnaast heb ik zeer uiteenlopende projecten gedaan als zelfstandig hr-adviseur, variërend van beoordelingssystematiek en beloningsbeleid tot sociaal plan, arbobeleid en het ontwikkelen van het personeelshandboek.

Om hr te combineren met het ondernemerschap is enorm leuk om te doen. Verschillende klanten, verschillende behoeftes, het is fijn onze hr-bijdrage te mogen leveren als adviesbureau.

Ellen de Rijk

Ellen de Rijk

Mijn achtergrond is het culturele vlak; ik heb met veel plezier gewerkt bij de Heineken Experience en het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst. Daarna heb ik de overstap gemaakt van Amsterdam naar Haarlem, waar ik een aantal jaar gewerkt heb als office manager. Gedurende die tijd werd ik me er steeds meer bewust van dat ik de inhoudelijke kant miste in mijn werk. Als office manager bij kleine bedrijven had ik ook vaak de HR taken onder mijn hoede. Daarom was het besluit om me te gaan specialiseren in human resources snel gemaakt.

Ik ben dan ook erg blij om bij Pouw HR Advies mijn werkervaring uit te breiden en als hr-adviseur werkzaam te zijn. Een van de fijne kanten van Pouw HR Advies is het werken voor verschillende klanten met heel uiteenlopende opdrachten. Dit maakt het werk afwisselend en interessant op meerdere niveau’s en ik heb daardoor toegevoegde waarde in alle facetten binnen het hr-vak. Ik ben praktisch ingesteld, flexibel en kan me prima richten op meerdere taken. Door mijn werkervaring kan ik me goed verplaatsen in de behoeften van de klant en daarop anticiperen. Inmiddels heb ik naast mijn werk bij Pouw HR Advies drie deeltijd opleidingen op het gebied van hr gevolgd.

 

Marloes Francken

Marloes Francken

Mijn voorliefde voor het hr-vak, mijn interesse in mensen, de ontwikkeling van organisaties en het ondernemerschap komen samen in mijn werk als hr-adviseur voor Pouw. Het hr-management loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Als hr-adviseur ben ik in heel verschillende branches en organisaties werkzaam geweest. Met al mijn werkervaring vanuit de zorg, commercie, overheid en het bankwezen heb ik een goede basis om heel verschillende bedrijven in het MKB te adviseren wat betreft hun personeelsvraagstukken. Iedere opdracht groot of klein biedt weer een kans om mijn ervaring en expertise in te zetten en de ondernemer beter te leren kennen. Het speelveld, de dynamiek en ons geoliede team geven mij veel voldoening en plezier. Samen met de ondernemer bouwen aan een fundament van veiligheid en vertrouwen zijn voor mij belangrijke waarden in mijn advisering.